temno

Neupravičena zaporna kazen

VPRAŠANJE

Pozdravljeni,

leta 2006 so sodili mojemu možu. Sodišče je združilo skupaj dve kaznivi dejanji in sicer krajo avtomobila leta 2006 in nekrit ček iz leta 2003 v vrednosti cca. 50, 00 EUR.V času sojenja, je bil mož v priporu skoraj 5 mesecev. Aprila 2007, so z oprostilno sodbo razrešili krajo avtomobila, saj se DNK analiza sledov v avtomobilu in moževim DNK – jem ni ujemala. (to pa zato ker avtomobila ni ukradel). Za nekrit ček pa so ga spoznali za krivega, oškodovancu je kot dogovorjeno med sodbo (ki je trajala 15 min), povrnil stroške, torej 50,00 EUR za nekriti ček.Letos junija meseca, je dobil s sodišča vabilo, da se mora zglasiti na zavodu za prestajanje zaporne kazni in prestati 5 mesecv zapora zaradi nekritega čeka in bodo pri tem upoštevali čas ki ga je že prebil v zaporu od avgusta 2006 do aprila 2007.

Zanima me, ali ni 5 mesecev zapora prestroga kazen za nekriti ček v vrednosti 50,00 EUR? Ali lahko neupravičen pripor pred dokončno sodbo opravičijo s takim vabilom kot ga je prejel letos junija, torej po več kot enem letu od zaključka sojenja? Prosim če mi lahko pomagate, je nujno. Ali obstajajo odvetniki, ki te lahko brezplačno zastopajo? Moj mož je bil stari znanec policije in sedaj bi mu radi »podtaknili« še eno krajo avtomobila z leta 2006, čeprav v tistem času ko naj bi se zgodila, je bil v tujini. Večkrat je že prestajal zaporne kazni, vendar se je spremenil, je redno zaposlen pri enem podjetju in honorarno pri drugem, seveda v tujini, saj pri nas bivši kaznjenci ne dobijo zaposlitve, s pomočjo kreditov sva si kupila manjše stanovanje in drugo leto pričakujeva naraščaj.

Hvala za pomoč

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share