temno

Odškodnina zaradi znižanja vrednosti parcele

VPRAŠANJE

Pozdravljeni.

Primer je sledeč: Pred 5 leti je oče podpisal pogodbo za izgradno kanalizacije na njegovem ( domačem ) zemljišču. V pogodbi ni nikjer omenjeno, da smo potrdili da imajo služnostno pot in nikjer prav tako ne piše in niti nihče ni omenjal da smo upravičeni do odškodnine, saj gre skoraj vsa napeljava za vse sosede preko našega zemljišča. Pred tremi leti je prišlo da same izgradnje sitema in zopet je oče vprašal ali smo upravičeni do kakršnekoli odškodnine in so bili vsi tiho, ni dobil odg. in kakršen je oče je zadevo pustil pri miru. Zanima me naslednje:

kaj pomeni potem ko bodo hoteli npr. odpreti sistem na naši zemlji? Pri izgradnji so nam na zemljišču naredili dva jaška in nikomur nič povedali? Ali ni to prevara? Od ljudi sem izvedel, da bi nam morali ponuditi odškodnino že v samem začetku, še posebej pa zaradi jaškov, saj v slabem vremenu ali če se kaj zabaše vsi vemo kaj to pomeni…. Ali je zadeva z podpisom pogodbe končana? Menim namreč, da so očeta namerno zavedli, saj je dokaj naiven in nekonflikten. Domnevam, da so z izgradnjo samega sistema in jaškov znižali vrednost parcele in že samo zato bi verjetno v enaki vrednosti bili upravičeni do odškodnine?

Lepo prosim za nasvet in se vam obenem zahvaljujem.

Lep pozdrav, Luka.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share