temno

Uveljavljanje stroškov za stanovanje

VPRAŠANJE

Spoštovani!

Ali in kako se uveljavlja stroške za stanovanje, ki mi jih najemnik plačuje hkrati z najemnino?

ODGOVOR

V kolikor gre za stroške vzdrževanja (in ne obratovanja) nepremičnine in imate tudi dokazila (račune) o plačilih (in torej ne zgolj pavšalni znesek), lahko te stroške uveljavljate kot dejanske stroške vzdrževanja premoženja (stanovanja), ki ohranja njegovo uporabno vrednost in sicer za zmanjšanje davčne osnove od dohodka iz oddajanja premoženja v najem. Uveljavljanje teh stroškov je možno tudi v obliki normiranih stroškov.

Ali se plača davek za stroške obratovanja si preberite tukaj.


Zahtevek za zmanjšanje davčne osnove od dohodka iz oddajanja premoženja v najem zaradi uveljavljanja dejanskih stroškov vzdrževanja premoženja, ki ohranja uporabno vrednost premoženja, je potrebno vložiti do 15. januarja tekočega leta za preteklo leto. Zahtevek se vloži bodisi elektronsko prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki kot lastni dokument, bodisi osebno ali po pošti na finančni urad, kjer ste vpisani v davčni register.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share