temno

Služnostna pravica

VPRAŠANJE

Spoštovani!

Z materjo sva solastnika stanovanjske hiše, vrta in dvorišča. Preko dvorišča poteka služnostna pot za prvega soseda, kar pomeni pravico hoje in vožnje preko dvorišča do svoje parcele. Prav tako pa si je služnostno pravico preko ( z privolitvijo moje matere) pridobil drugi sosed in sicer v času, ko sam še nisem bil solastnik.

Naj omenim, da prvi sosed nima nikakršne druge možnosti dostopa do svoje parcele in mu služnosti nimam pravice omejevati. Problem pa se je pojavil pri drugem sosedu, saj ima dostop do svoje parcele že približno 20m prej in mu po mojem mnenju ni potrebno obremenjevati dvorišča (neglede na to, kako si je uredil parcelo). Glede na navedena dejstva vas sprašujem naslednje:

" Ali lahko preko sodišča zahtevam ukinitev služnostne pravice za drugega soseda, saj lahko on, kot sem že prej omenil, na svojo parcelo zavije brez obremenjevanja dvorišča?" In drugo vprašanje:

"Ali bi moral biti jaz, kot dedič po svoji mami ( takrat še ne solastnik ), prisoten pri urejanju tako pomembnega vprašanja, kot je služnostna pravica? Jaz nisem bil o ničemer obveščen!"

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Sandi

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share