temno

Težave s sosedom!

VPRAŠANJE

Pozdravljeni, imam problem s sosedom, ki nam "psihično" nagaja odkar smo se priselili, lani januarja. Stalno nam kliče policijo, da smo preglasni, da parkiramo pod njegovim oknom, da se otroci (3 in 6 let) igrajo pod tem istim oknom (kar je dejansko pod našim balkonom, na našem dvorišču). Hčerka (6 let) se mi ponoči zbuja, joka da prihaja policija, vriska, prijateljem, ko pridejo na obisk razlaga, da ne smejo biti glasni, ker bo policija prišla, ki jo bo sosed poklical, kradel nam je pošto, ponovno pošiljal (konkretno od zavarovalnice).

Problem zdaj imamo pa s plačilom strehe: Ko smo kupili večinski delež hiše 66,66% nam je bilo rečeno da v roku dveh let moramo zamenjati streho, ker je dotrajana. Tako sva julija letos pozvala soseda, da priskrbi nekaj predračunov in, bomo skupaj izbrali najbolj ugodnega ponudnika. Sosed je najprej rekel da ne bo sodeloval, potem pa nam je poslal dopis s katerimi izvajalci se strinja, nato sem mu odgovorila, da potrebujem predračune od le teh izvajalcev , in da bom jaz priskrbela od teh, za katere sem jaz slišala od drugih, da so dobri, kvalitetni in ugodni. Po dveh mesecih nismo dobili nobene ponudbe od soseda,, vmes sva sama z možem sva priskrbela nekih 6-7, nevem točne številke, a definitvno več kot 3. Vmes, ko so izvajalci prihajali na ogled, sosed ni dovolil prehoda na njegovo stran za ocenitev. Kakorkoli, 15.9. sva se za enega od izvajalcev odločila in podpisala pogodbo, ter ga obvestila o plačanem predračunu in posredovala druge ponudbe, ki so bile še na voljo. Na vse skupaj je sosed najprej rekel, da bo plačal nam, potem pa je klical izvajalca in rekel, če lahko izstavi račun na njegovo ime. Izvajalec mu je to tudi potrdil (telefonsko). Potem je rekel, da bo plačal nam 1/3 predračuna in drugi del izvajalcu, in potem spet da bo celoten znesek plačal izvajalcu. Nakar naju danes kliče izvajalec in pravi da sosed ni normalen in da ga je klical in mu rekel, naj ne izstavlja računa nanj, saj on noče nič imeti stem in naj se zmeni z nama (ob tem je vpil). Ker je izvajalec zdaj zmeden, ne ve komu računati, bi želel izstaviti račun na naju tudi za njegov delež. Zdaj je narejeno tako, na enem računu sta napisana oba (mož in sosed) spodaj pa je napisano, kolikšen delež plača kdo. jaz bi rada izvajalcu poravnala dolg v celoti, ker ne bi rada da izvajalec trpi zaradi "čudnosti" našega soseda, ampak ob enem me skrbi ali bom ta denar lahko izterjala naknadno.

Zanima me ali bom lahko potem po pravni poti izterjala njegov procent, saj smo ob nakupu morali pristati, na to da je on lastnik 33,33% deleža podstrešja, ker je on tako želel, kljub temu da kleti midva nimava v lasti, kar se meni takrat ni zdelo ok, saj nima dostopa do podstrešja, tako kot midva ne do kleti. in vprašanje je: Ali naj račun ostane tako kot je? ali lahko poravnava izvajalcu, tudi njegov del? ali naj izvajalec izstavi njegov delež samo na najino ime in ga plačava, ter potem toživa za ta denar (ali ga bova lahko dobila?). ali naj ga izstavi samo na njegovo ime (in bi ga midva plačala, ampak potem bo isto kakor da je on plačal in nevem če bom lahko izterjala denar). Naj še povem da imamo vsak svoj naslov, ločene vhode, popolnoma ločena dvorišča, hiša pa ni etažno lastninjena. Vsak je lastnik 33,33% (midva z možem skupaj 66,66%) Ter še napotek, kako se potem ta znesek izterja, ali ga moram dobesedno tožiti za ta denar? iti na sodišče ali lahko kam prijavim terjatev? Ali kakšen je to postopek? Poleg tega me zanima, če bi ga želela tožiti, za zadeve, kot so psihična obremenitev otroka, da se bojimo pustiti otroke, zunaj na dvorišču, ko je on doma, saj je že fizično poškodoval domače živalce sosedov (zastrupitev, zračna puška, štil od metle v zadnjco muce) ali imamo kakšne možnosti, ker on se spreminja, kot veter. En čas bi z nami komuniciral, en čas nas videti ne more. l

Lep pozdrav in vnaprej hvala za odgovor.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share