temno

Odškodnina v primeru napačnega vpisa

VPRAŠANJE

Pred dvemo letoma mi je pravna fakulteta poslala vpis do katerega nisem opravičena, saj nisem imela vseh vpisnih pogojev. Ker sem se odločila da bom na tej fakulteti šudirala nisem šla po nasvetih pravnikov v tožbo. Vendar še danes nimam vpisnih pogojev bi fakulteto zaprosila za odškodnino zaradi zavajanja, kateri je močno vplival na psifično zdravje. En dan prej prej mi je referentka povedala , da nimam pogojev za vpis, vendar je to bilo prepozno in neuradno. Z odgovornim tega vpisa in ministrstva sem imela dogovor, pri katerem bi mi bila šolnina v prvem letniku izbrisana. Vendar je to le ustno. Fakultete ne bo tožila, zanimam me le odškodnina. Upam da boste najbolj nepristranski saj gre le za pravno fakulteto. Vsi dokazi so pri meni.

ODGOVOR

Iz vašega vprašanja žal ni razvidno, kaj pravzaprav želite. Pravite, da ste bili zavedeni glede vpisa, ker vas je fakulteta tako obvestila. Če obvestilo ni točno oz je zavajajoče (kot menda trdite vi), se bo fakulteta sklicevala na administrativno napako in vam očitala, da ste bili tudi sami kot študentka dolžni spremljati svoj študij in biti seznanjena s tem, ali imate pogoje za vpis ali ne. Pogoji se namreč ne spreminjajo dnevno.

Ne razumemo tudi kakšna šolnina bi vam bila izbrisana in kdo bi vam jo brisal. Če ste letnik obiskovali (nemara kot izredna študentka) in potem niste uspeli opraviti izpitov, ki so pogoj za vpis v višji letnik, potem to ni napaka fakultete.

In, na koncu, pravite, da fakultete ne bi tožili, pač samo zahtevali odškodnino. Lahko na fakulteto naslovite zahtevek za odškodnino, ki pa ga bodo skoraj zagotovo zavrnili.

Tako vam ostane samo tožba, ki pa, glede na vaše dokaze, za katere trdite da jih imate, verjetno ne bo problem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share