temno

Prestajanje zaporne kazni

VPRAŠANJE

Imel sem prometno nesrečo in sem prosil za odlog zaporne kazni, zaradi poškodbe. Sodišče je zdravniško dokumentacijo poslalo na zdravniško komisijo.

Zanima me, kdaj lahko pričakujem odgovor? Ali bi lahko zaprosil za prestajanje kazni po novem zakonu- delo preko dobrodelni organizacij, glede na to, da sem dobil kazen 6 mesecev po starem zakonu?

ODGOVOR

Kazen zapora do devetih mesecev se lahko nadomesti s hišnim zaporom. O nadomestnem hišnem zaporu odloči sodišče s sklepom, s katerim določi, da se obsojenec ne sme oddaljiti iz poslopja, v katerem stalno ali začasno prebiva.Kazen zapora do dveh let se lahko izvrši tudi tako, da obsojeni namesto kazni zapora opravi v obdobju največ dveh let delo v splošno korist v višini najmanj 80 ali največ 480 ur. O obliki take izvršitve odloča sodišče, ki je izreklo kazen na prvi stopnji.

V zvezi z vašim vprašanjem glede zdravniške komisije predlagamo, da se obrnete neposredno na komisijo in prosite za prednostno obravnavo ter pojasnite razlog za potrebo po hitri odločitvi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share