temno

Preživnina za Dvojčici

VPRAŠANJE

Prosim vas za pravni nasvet ,ki ga nujno potrebujem.

Zivim s svojima hcerkama ( dvojcici , ki bosta 22.02. stari 2 leti ) v Avstriji.08.08.08 sem se porocila v avstiji z Avstrijskim drzavljanom, ki pa NI OCE dvojcic .Bio . oce dvojcic , ki je tudi avstrijs. drzavljan zahteve ureditev stikov v Sloveniji- prisotno sodisce Murska Sobota. Jaz pa sem vlozila zahtevek za ureditev prezivnine v Avstriji, kjer sedaj tudi vsi skupaj zivimo s stalnim prebivaliscem.

Kako se lahko oce sklicuje , da bo placal prezivnino od roj. deklic do selitve v Avs . s stalnim prebivaliscem( se pravi od 22.02.07- 01.07.08 ) po Slo zakonu od 01.07.08-naprej ga naj tozim v Avstriji na sodiscu.V poletju , ko sem bila tako obupana sem se povezala z ministerstvom za delo in druzino v Ljubljani in ti so mi poslali e- posto v kateri je pisalo , da po Zakonu o mednarodnem zasebnem pravu in postopku po 42. clen ki ureja razmerja med starsi in otroci se stvari-zadeve predajo in veljajo po zakonu v katerem imama vsi stalno prebivalisce.Kako je sedaj Z obracunom prezivnine??V Avstriji jo dobimo za 3 leta nazaj- jo lahko jaz zahtevam_ kako je to v Slo? In kateri zakon sedaj velja res za nas , v nasem primeru???

Lep pozdrav in v naprej hvala za vas trud in odgovor

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Znižanje preživnine za otroka

VPRAŠANJE Pozdravljeni, mene zanima kako je z znižanjem preživnine za otroka? Moj partner plačuje preživnino za hčerko, njena…
Več o tem
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share