temno

Prepoved odtujitve in obrem. z odločbo o oprostitvi plačila storitve varstva v domu starejših

VPRAŠANJE

Stric živi sam, ne zmore skrbeti več zase in čaka za sprejem v dom starejših. Pokojnina ne bo zadoščala za kritje stroškov domske oskrbe. Oddal bo vlogo za oprostitev oz. doplačilo s strani občine. V zakonodaji in drugih aktih navajajo, da se v takem primeru, v kolikor je takšna oseba lastnik nepremičnine, z odločbo prepove odtujitev in obremenitev nepremičnine v korist občine ki financira domsko nastanitev. Stric je solastnik idealnega deleža do 1/3, solastnice preostalega dela sva s sestro vsaka do 1/3 (dedovali po atiju in stricu).

Ali lahko občina vpiše prepoved odtujitve in obremenitve na idealne deleže? Idelani deleži se ne morejo prodajati ločeno (nepremičnine ni mogoče uporabno ločiti) tako, da je ralno samo prodaja celote. Kako se lahko proda celota v kolikor bo občina res vpisala breme prepovedi odtujitve in obremenitve na stričev idealni delež? Kako lahko drugi solastnici zaščitiva svoje premoženje saj vlaganja vanj dokler se ne ve kaj bo s stričevo 1/3 ni smiselno (trenutna rešitev bi bila prodaja ali pa da pridobiva v lastništvo še stričevo 1/3 – kupoprodajna pogodba)?

Hvala za pomoč… lepo pozdravljeni

Nina

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share