temno

Pravica delavca invalida

VPRAŠANJE

Imela bi vprašanje glede pravice delavca, kateremu se je pripetila nezgoda na del. mestu in sicer prišlo je do poškodbe kolenskih vezi.Po dveh letih bolniškega steleža, po opravljenih številnih posegih in preiskavah je bil predsatvljen na inv. komisiji, ki mu je priznala , da je invalid III. kategorije.Z njihove strani je bilo podano, da trenutno delovno mesto , ki ga je opravljal ni več primerno za njega, ter da je delodajalec primoran zagotoviti tako del. mesto, ki ustreza kriterijem, ki jih je izpostavila komisija. Z strani delodajalca ni prišlo do pritožbe v možnem petnajstdnevnem pritožbenem roku na samo odločbo. Z 1.6 bi moral nastopiti na delo, vendar je bil odgovor delodajalca, da nimajo ustreznega delovnega mesta, ter da je od tega dne naprej na čakanju.

Kakšna je pravica delavca v tem primeru, kaj lahko stori, na koga se lahko obrne.Za povrh vsega tega pa je dobil še novo odločbo z ZPIZ-a, da mu trenutno ne pripada nadomestilo za invalidnost , ker ni nastopil na delovno mesto. Kaj storiti v tem primeru?

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share