temno

Odpovedni rok

VPRAŠANJE

Koliko imam odpovednega roka če mi v pogodbi piše takole:

Delavka in delodajalec lahko to pogodbo odpovesta redno ali izredno v skladu z določbami zakona in KP za dejavnost vzgoje in izobraževanja.Če delodajalec delavki odpove to pogodbo redno iz poslovnih razlogov ali iz razloga nesposobnosti delavke ima delavka pravico do odpovednega roka določenega z zakonom in KP za dejavnost vzgoje in izobraževanjaČe delodajalec odpove delavki to pogodbo redno iz krivdnih razlogov ali izredno pripada delavki odpovedni rok 30 dni šteto od dneva po dnevu prejema pisne odpovedi. Če delavka redno odpove to pogodbo mora ostati na delu še toliko časa kolikor znaša odpovedni rok za redno odpoved te pogodbe delodajalca iz poslovnih razlogov (ali 1/5 ali 1/3 ali ¼ odpovednega roka) Če delavka izredno odpove to pogodbo ji namesto odpovednega roka pripada odškodnina v višini izgubljenega plačila za čas odpovednega roka. Odpovedni rok se določi kot za redno odpoved delodajalca iz poslovnih razlogov./konec Pogodba je za določen čas do 31.12.2009.Navedla sem da želim sporazumno prekinitev (2 meseca po oddaji odpovedi)

Ali mi mora delodajalec pisno sporočiti svojo odločitev in v kolikem času?Ali se v primeru naodgovora smatra da se strinja z datumom ki sem ga navedla?Ali mi mora omogočiti da izkoristim sorazmerni del dopusta? Delo ni problem in je/bo v celoti opravljeno,

hvala za odgovore

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share