temno

Vnos člena o vdrževanih družinskih članih (otrocih) v pogodbo o zaposlitvi

VPRAŠANJE

Delodajalec želi vključiti v pogodbi o zaposlitvi člen, v katerem insistira, da bo odvajal ob obračunu plač tudi olajšavo za vdrževane družinske člane oz. otroke. Komu bo omenjena olajšava pripadla, se z ženo odločava na koncu leta (enemu od naju v višini 100% ali vsak polovico).

Delodajalec je pripravil novo delovno pogodbo, v kateri na novo določa medsebojno pogodbeno razmerje med njim in menoj kot delojemalcem, pri tem ne gre za spremembo delovnega mesta, vrste dela oz. ne gre za podpis pogodbe o delu z drugim delodajalcem ali njegovim hčerinskim podjetjem. Na kakšen način lahko insistira na podpisu takšne pogodbe, čeprav se z ženo na koncu leta odločava komu bova pripisala olajšavo in v kakšnem razmerju? Kaj lahko kot delojemalec izgubim pri takšnem podpisu pogodbe in ali mi jo lahko vsili na vsak način? Kako se zavarovati pri tem in kaj lahko s takšnim podpisom pogodbe izgubim?

Naj navedem, da verjetno nepodpis tega novega predloga verjetno pomeni po vsej verjetnosti nestrinjanje z delom, ki mi ga ponuja in s tem tudi prekinitev delovnega razmerja ali pa se motim.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share