temno

Delovno pravo v zdravstvu

VPRAŠANJE

Delam v zdravstvu, imam peto stopnjo izobrazbe in delam kot tehnik v eni izmed bolnisnic na oddelku. Nadrejeni me pogosto razpise na delo z dvema pripravnikoma za tehnika zdravstvene nege, pri tem ni na oddelku nobene druge redno zaposlene osebe, kar pomeni,da prevzemam odgovornost se za njiju. Po mnenju nadrejenega se pripravnika smatrata kot redno zaposlena in je mnenja, da tehnik zdravstvene nege ne potrebuje mentorja, ces da danes tehnik dela samo se nego! Sam nisem mentor. Sledijo vprasanja:

1. Ali je to zakonito oziroma obstaja clen v delovnem pravu,ki taksnega ravnanja ne dovoljuje in kje lahko dobim kakse oprijemljive informacije?

2. Ali lahko odklonim delo z pripravnikoma,ce ni prisotnega mentorja in ce me lahko delodajalec kako kaznuje?

3. Ali sem upravicen do informacije,kdo je dejanski mentor in ce zato dobiva kaksen dodatek ali je to podatek zaupne narave v nekem podjetju?

4. Po odhodu iz sluzbe preverim delovni razpored, naslednjic pridem v sluzbo in ugotovim da imam drugo izmeno, nadrejeni me o tem ne obvesti, nakar vztraja da moram oditi domov. Ali lahko tako manipulira z mano?

Lepo prosim za vas odgovor, saj zame to predstavlja ponavljajoce se probleme.

Hvala

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share