temno

Notarski zapis o dedovanju

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Pri notarju smo sklenili Pogodbo o preužitku, Pogodbo o dosmrtnem preživljanju, Pogodbo o določitvi deležev v naravi in Odpoved neuvedenemu dedovanju.Pogodbo smo osnovali na eni parceli, ko pa je bila pogodba podpisana, je preužitkar dobil še eno parcelo (prej nismo vedeli, da sta parceli dve – imeli smo jih za celoto – v pogodbi je omenjena parcela s hišo, ta dodatna pa je travnik, ki bo morda čez čas postala zazidljiva).

Zanima me glede na sledeče:"soudeleženki s podpisom pogodbe izjavljata, da sta po preužitkarjema v celoti dedno odpravljeni in se odpovedujeta neuvedenemu dedovanju po svoji materi in očetu, tako iz naslova zakonitega ali nujnega dednega nasledstva. Dedovanju se odpovedujeta v svojem imenu in v imenu svojih potomcev."…. ali to pomeni, da je ta dodatna parcela in vso ostalo premoženje vezano samo še na preužitkarja in prevzemnika oz. da soudeleženki pri tem več ne sodelujeta, saj sta že bili izplačani?Zanima me še, kaj pomeni odpoved neuvedenemu dedovanju?Zanima me še, kaj pomeni: "v primeru, da bi se ugotovilo, da je bila vrednost dajatev v času sklenitve pogodbe nesorazmerna in bi se ugotovilo, da je bila med njimi pomembna razlika, so stranke v pravnem razmerju na podlagi darilne pogodbe glede presegajoče vrednosti"?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share