Prometna nesreča in zavarovalnica(rubež)

VPRAŠANJE

Pred leti sem pod vplivom alkohola in drog povzročil pormetno nesrečo,na sodišču sem priznal krivdo dobil 3 leta pogojne.

Oškodovanci oz. udeleženci v nesreči so od zavarovalnice so ponesrečenci dobili poplačan dolg,ker sem bil pod vplivom substanc to moje avtomobilsko zavarovanje nni krilo in seveda sem jaz dolžan sedaj poravnati zavarovalnici dolg. Dolg je znašal (2.000.000 sit takrat še v tolarjih) Jaz sem polovico dolga poplačal takol (1.000.000) in se z zavaovalnico zmenil za odplačilo po obrokih,dva obroka sem odplačal potem pa se je dosti spremenilo,odselil sem se od doma z mati,ki tudi nima sluzbe živiva od pomoči dobrih ljudi. Jaz že takrat nisem imel službe,prijavljen sem na center za socialno pomoč kjer dobivam nekaj denarja za preživetje, prijavljen sem tudi na zavod za zaposlovanje in zavod za odvajanje od drog.

Sedaj sem dobil zadnje opozorilo da mi bojo prišli rubiti,zanima me kaj mi lahko rubijo v podnajemniskem stanovanju,ali se morajo prej se najaviti kdaj bodo prišli? Še najbolj me pa zanime če grem na zavarovalnico oz. ali je kakšna možnost za odpis dolga,zamrznitev dolga oz zmanjšanje le tega,ali pa kako bi mi pomagal osebni stečaj?

In kako osebi stečaj deluje ali moram plačati za os. stečaj in al ga lahko po letih prekličem ko bom lahko normalno delal in živel.In zanima me še ali če sedaj nekaj plača zavarovalnici ali bojo ustavili postopek rubeža ali ne gre to tako, ker imam malo cudno mamo mi ni pokazala tega lista in se kaksnih drugi tako da se nisem moral niti pritozi oz javiti pri pristojnih organih.In pa še ali bi bilo dobro vzeti s sebo odvetnika na zavarovalnico. Zahvaljujem se vam za odgovore najlepsa hvala.

ODGOVOR

Vsebina je na voljo le naročnikom.

✔ Registrirajte se za 3 dnevni BREZPLAČNI DOSTOP
(brez obveznosti in kartice)

✔ AKCIJA mesečni dostop samo 9,99 EUR 6,95 EUR.


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja