pravni telefon

POKLIČITE PRAVNIKA NA
090 3213

Vsak dan od 07.00 do 21.00 ure

2,71 €/min za klice iz omrežja Telekom. Za klice iz drugih omrežij ceno določa Vaš operater. Splošni pogoji

  • 95% klicev rešimo takoj
  • večina klicev traja manj kot 3 minute
  • anonimnost zagotovljena
  • 100% strokovnost, v nasprotnem primeru vam strošek klica povrnemo!

Potrebujete pravni nasvet po emailu?Fasada

Fasada

Stvarno pravo |

VPRAŠANJE

Kupila sem stanovanje 11/2005. Do takrat so zbirali denar (tudi bivša lastnica) za fasado. Primerno temu je bila cena stanovanja višja. Agent nepremičninski in bivša lastnica sta bila zelo zelo prepričljiva. Ko se je fasada leta 2006 tudi naredila, smo obračunali in poplačali fasado. Po dveh letih, leta 2008, dobim terjatev za fasado, za obdobje, ko spoloh nisem bila lastnica, za 2005/2006.Upravitelj, SPL, je bivši lastnici ponujal , kar ga je ona seveda sprejela, denar za obdobje, ki ga je ona plačevala.Sedaj, naj bi jaz, poravnala tisti znesek.Povedali so mi, da so to bila prostovoljna sredstva in da lahko ona to dvigne.

Kakšna so potem moja sredstva, ko sem jih vložila? Pisala sem ju 2x , naj poravna račun, je ignorirala moja pisma. Prosim vas, kaj mi je za narediti. Kje naj poiščem pomoč, ali mi vi lahko pomagate?

Hvala. Lp,

Ljiljana


ODGOVOR

Za konkreten odgovor imamo premalo podatkov, v osnovi pa je stvar taka, da če se sredstva zbirajo v okviru rezervnega sklada, prodajalec ob prodaji ne sme dobiti nazaj vplačanih zneskov. Če jih je, vam je s tem povzročena škoda, ki jo lahko uveljavljate od tistega, ki je škodo povzročil (upravnik in prodajalka).

V primeru, da zbrana sredstva niso zadoščala za plačilo strehe, pa ste v vsakem primeru vi kot lastnica, dolžna pokriti razliko.