temno

Uporaba nelastniškega zemljišča

VPRAŠANJE

Na Hrvaškem smo mislili da smo lastniki manjšega dela parcele in jo tudi koristimo preko 100 let. To je samo del parcele, saj drugi del parcele koristijo sosedje, kateri so tudi poleg še ostalih lastnikov delni lastniki parcele.

Problem se pojavi kako prepisati lastniško pravico na nas kateri uživamo ta del parcele preko 100 let in so ga naši predniki tudi takrat kupili, verjetno pa niso pravilno uredili prepisa oz. so v zemlj. knjigi vpisali neprave lastnike (poleg soseda so delni lastniki tudi nekateri drugi sosedje). Sedaj se parcela uporablja cca 3/4 sosed in 1/4 mi. Problem je ker so kot lastniki te cele parcele vpisani tudi drugi daljni sosedje. Imam seveda priče o rabi zemljišča preko 100 let (starejši sosed star 85 let). Sami sosedje ne nasprotujejo delitvi parcele kot se sedaj uporablja, predvidevam pa da bodo ostali delni lastniki stvar otežili in morda celo zakomplicirali.

Kako bi lahko to rešil. Tudi ostale parcele v vasi so dejansko vse pomešane in vpisani napačni lastniki.

Najlepša hvala.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share