temno

Določitev upravnika v hiši

VPRAŠANJE

Po zakonu bi naša hiša morala imeti določenega upravnika. Tega nimamo, pa me zanima kaj narediti.

ODGOVOR

Spoštovani!

Imenovanje upravnika je obvezno le za objekte, na katerih je vzpostavljena etažna lastnina z osem ali več posameznimi deli in so v lasti vsaj dveh oseb.

V kolikor nepremičnina v vašem primeru izpolnjuje navedena pogoja, svetujemo, da na zboru etažnih lastnikov imenujete upravnika. Upravnika se imenuje izglasovanjem z navadno večino. V kolikor upravnika ne bi imenovali, lahko inšpekcijski organ določi začasnega upravnika (za dobo največ za šest mesecev) z odločbo. 

Odločba o določitvi začasnega upravnika bi se štela za vročeno vsem etažnim lastnikom, če se pusti v hišnem predalčniku vsakega etažnega lastnika in nabije na oglasno desko ali vhodna vrata vaše večstanovanjske stavbe. Začasni upravnik se tudi vpiše v register upravnikov. Začasni upravnik mora najkasneje v sedmih dneh po prejemu inšpekcijske odločbe sklicati zbor lastnikov in na njem predlagati odločanje o določitvi upravnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share