temno

Problem s streho

VPRAŠANJE

Ker imate veliko pametnih nasvetov, sem se obrnil kar na ta forum. Stvar je naslednja:

moji starši živijo v večstanovanjski hiši. To je starejša hiša, kjer sta starša živela že dolgo časa, nato pa so se lastniki vsa stanovanja odločili prodati. Tako sta dobila tudi nove sosede.Na enem izmed sestankov je oče predlagal, da bi si ustanovili rezervni sklad. Ker je to starejša hiša smo pričakovali, da bomo v kratkem tako ali tako morali menjati tudi streho. Sosedje se s tem niso strinjali in tako že 7 let nihče ni dal niti centa za hišo. Denar za elektriko smo dajali sosedu,ki naj bi položnice plačeval, sedaj pa ni ne denarja, ne elektrike. Sedaj pa je dvema sosedoma začelo teči v stanovanje. Od vseh stanovalcev zahtevata, da se streha popravi in zamenja. Vse lepo in prav in s tem se strinjata tudi moja starša..Vendar se problem pojavi drugje.

Ker ni rezervnega sklada, se ni nabiralo nič denarja. Sedaj od staršev zahtevajo, da v naslednjem mesecu in pol data 2500 E za material. Sosed pa jima je v podpis prinesel tudi svojo interno pogodbo, kjer piše, da njega pooblaščata, da je on urejevalec vseh pravnih zadev ter da je blagajnik in še najbolj sporna stvar: vsi stanovalci naj bi pomagali pri obnovi strehe – namreč, streho naj bi popravljali sami, in ne za to namenjena podjetja. Če pri tem ne boš sodeloval, moraš plačati kolikor znaša ura delavca in za vse se bo vodil dnevnik delovnih ur. Omeniti moram, da sta starša upokojenca in da nikakor nista sposobna skakati po strehi, problem pa se pojavi tudi pri denarju, saj tega denarja nimata, kreditno pa sta nesposobna, saj imata oba še stanovanjske kredite. Jaz bi jima z veseljem pomagal, ampak kot študent toliko denarja ne bom sposoen nabrati v tem kratkem času.

Sosedje grozijo s tožbo..Kaj naj sedaj storimo??

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share