temno

Prepis hiše

VPRAŠANJE

Sin iz prvega zakona je podedoval neizdelano hišo od svojega očeta po njegovi smrti. Ker je bil takrat še mladoleten in šoloobvezen otrok je žena urejala vse potrebno okoli vpisa, davkov, pokopa, spomenika itd.Midva sva hišo počasi izdelala (8 let) in sin je doštudiral in se zaposlil. Sedaj pa ima punco ki si na nek način lasti kar sva z ženo prigarala in hujska sina proti nama.

Zanima me kakšno pravico imava z ženo do hiše (vsi računi se glasijo name), ker sin ni skoraj nič vložil v to hišo.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

ODGOVOR

Dejstvo je, da je glede na opisano lastnik hiše sin vaše žene.Glede na to, lahko s hišo prosto razpolaga, sploh ker je polnoleten in tudi ima lastna sredstva.Drugo pa so vlaganja v hišo, za katera pravite, da ste jih opravili vi in da imate za to tudi dokaze. Tu pride do dileme ali so bila vlaganja s sinom dogovorjena ali ne. Če so bila, bi verjetno obstajal tudi dogovor o tem, kako ta vlaganja poplačati…Če jih sploh poplačati, glede na to, da je sin vaše žene in gre tako rekoč za družinsko zadevo…

Če vlaganja niso bila dogovorjena in ste jih opravili na lastno pest, potem je le od sinove dobre volje odvisno ali vam jih poplača ali ne. Seveda ga lahko za ta vlaganja tudi tožite, a lahko da se bo stvar zapletla, če on izjavi, da teh vlaganj ni ne naročil, ne želel.

Če nameravate v tožbo, nujno stopite do odvetnika, s seboj pa imejte čim več pisnih dokazov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share