Služnost

VPRAŠANJE

Trenutno urejam gradbeno dovoljenje in na upravni enoti so me opozorili, da ima sosed še iz leta 1986 služnostno pravico hoje in vožnje čez mojo parcelo. To služnost je dala že prejšnja lastnica, a me nanjo ni opozorila, prav tako ne nepremičninski agent.

Problem je v tem, da sedaj že par let obstaja cesta, ki teče poleg moje parcele in je bila nekoč del moje parcele, a jo je prejšnja lastnica prodala in katere lastniki smo sedaj vsi štirje okoliški sosedje vključno z že omenjenim in vsi imamo služnostno pravico hoje in vožnje po njej. Po tej cesti imamo do svojih parcel vsi dostop. Vseeno pa služnost tega soseda z moje parcele (tistega dela, kjer ni ceste in kjer nemaravam graditi) ni bila nikoli umaknjena.

Na upravni enoti pravijo, da ne morem graditi, dokler sosed ne umakne služnosti. On pa je ne želi umakniti. Kaj lahko storim?

p.s.: Služnost je urejena v obliki pogodbe in zapisana v ZK. Lahko sploh kaj storim, ali je zaradi tega soseda 800m2 velika parcela z vodo in elektriko praktično nezazidljiva? Naj omenim še to, da je bila parcela, ko sva jo kupila v zelo slabem stanju, vsa poraščena, polna raznih odpadkov in je bila komaj prehodna. Sploh ne vem, če jo je omanjeni sosed kadarkoli uporabljal za hojo in vožnjo.

Hvala!

ODGOVOR

Vsebina je na voljo le naročnikom.

✔ Registrirajte se za 3 dnevni BREZPLAČNI DOSTOP
(brez obveznosti in kartice)

✔ AKCIJA mesečni dostop samo 9,99 EUR 6,95 EUR.


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki