temno

Tipično! Spor s sosedom zaradi meje

VPRAŠANJE

Spoštovani! Konec septembra 2015 je bila postavitev meje naše parcele (vrt, sadovnjak, otroška igrala) z enim od sosedov dokončna (pritožba zoper odločbo geodetske uprave je bila zavrnjena, tožba pa ni bila vložena). Sosedova ”ograja” (dolžine pribl. 15 metrov, preraščema z bršljanom in drugim rastlinjem, strohnjeni količki, zvrnjena…) je ležala pribl. 0,5m na našem. Zadnji teden v marcu 2016 smo to ograjo odstranili (sčistili in naravnali smo mrežo, jo navili na količke in jo odložili k sosedovi hiši – na varno..). Vse smo tudi fotografirali: kakšna je bila ograja in kje je stala v primerjavi z mejniki, kam smo jo odložili…

Sosed (vikendaš) nam očita in grozi s tožbo, ker naj bi s tem motili njegovo posest. Na mejni obravnavi smo mu jasno povedali, da mora ograjo odstraniti, ko bo meja dokončna in da jo bomo v nasprotnem primeru odstranili sami. Na našem zemljišču rastejo tudi drevesa (divjake), ki so jih sosedje pustili rasti, ker naj bi bila na njihovem zemljišču. Tudi to bi radi odstranili, ker dela senco našemu sadovnjaku in smeti zemljišče. Debla so v celoti na našem.

  1. Zanima me, ali lahko požagam ta drevesa (po moji logiki jih lahko, ker rastejo na našem) in kaj moram storiti s požaganimi drevesi (ograjo smo dali na sosedovo parcelo, ne vem pa kaj lahko storim s tem lesom…vrgel bi ga proč).
     
  2. Ker meja po parceli ni vidno označena (mejniki so v tleh), smo pri košnji naše parcele ne enem delu šli čez mejo (nenamerno, kosili smo pač od mejnika do mejnika in pri tem nenamerno naredili krivuljo, v sredinskem delu smo v sosedovo zemljišče posegli največ – pribl. 30cm). Ker je pripeljal odvetnico in nam tudi glede tega grozi s tožbo, me zanima, kakšne posledice lahko zaradi tega nosim. 
ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ AKCIJA MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR 6,95 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Total
0
Share