temno

Delovni čas lokalov

VPRAŠANJE

Pozdravljeni.

Živim ob lokalu, kjer je že 25 let enaka razgrajaška pesem, dan na dan. Delovnega časa se nihče ne drži, policaji nas ob vseh teh prijavah že ne jemljejo več resno. Zanima me kdo lokalom odobri takšne delovne čase in na podlagi česa? (pri nas je namreč lokal sredi privat hiš) Kako se ta določila (vrt do 23h in lokal do 24h – v realnosti to izgleda vrt do 3 ali 4h zjutraj) ujemajo z našimi pravicami do miru in tišine po 22h? Lastnik se samo smehlja in govori, da čisto razume, ampak čez dan poslušamo celo hordo otrok, ki jih navleče v lokal in spodi na parkirišče, potem se oni odpeljejo domov v mir in tišino, v lokalu pa se začne divjanje..

Kaj lahko človek sploh še naredi? Ko policija nič ne naredi, sam pa tako in tako nič ne smeš.

ODGOVOR

Spoštovani,

delovni čas lokalov je določen v Pravilniku za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS št. 78/99, 107/00, 30/06, 93/07), ki določa obratovalni čas za posamezne gostinske obrate in kmetije ter pristojne organe.

Izjemoma se obratovalni čas lahko podaljša na podlagi dovoljenja pristojnega občinskega organa; pogoji za podaljšanje pa so določeni v pravilnik o podaljšanju obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, ki jih sprejema vsaka občina posebej.

Spoštovanje obratovalnega časa nadzoruje tržna inšpekcija, ki ji prijavite primer. Dovoljenje za podaljšanje obratovalnega časa se lahko tudi prekliče s strani izdajatelja dovoljenja v primeru kršitev. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share