temno

Soglasje za cesto

VPRAŠANJE

Sem lastnik parcele(A), mimo katere bo občina širila cesto. Pred petimi leti sem dal soglasje za širitev. S pripombo, da se cesta, moji parceli umakne, v škodo sosednje parcele (B), za 5m. Kar je Občina tudi zagotovila. Površino, ki bi šla v škodo sosednje parcele (B), če bi bila cesta zgrajena po mojem soglasju, sem lasniku sosednje parcele (B) izplačal. Toda odmera ni bila narejena. Niti prepis. Cestni odsek mimo moje parcele (A) je bil takrat tudi zgrajen. Vendar ne po mojih zahtevah.Cesto so začasno protiprašno asfaltirali, in speljali mimo, kot začasno rešitev. v sosednjo parcelo (B) so naredili odkop, kjer naj bi cesta potekala. To površino sedaj koristim jaz.

Občina mi je zagotovila da bo odmik od moje parcele upoštevan pri dokončni ureditvi trase. Sedaj pa so pripravljeni načrti za dokončno ureditev trase . Vendar pogoj mojega soglasja izpred petih let, ni bil upoštevan. Traso razširjene ceste so priključili na koncu moje parcele na to začasno rešitev. Ali imam možnost preprečiti gradnjo ceste, ker ni upoštevano moje soglasje. Trdijo, da že zgrajene metre ceste, ne mislijo prestavljati.

Lep pozdrav.

ODGOVOR

Pozdravljeni,

Glede na predstavljeno problematiko in dejstvo, da so postavili cesto mimo vašega soglasja imate možnost, da preverite kakšno je gradbeno dovoljenje je bilo izdano.Če je bilo slednje izdano proti pogojem iz vašega soglasja in če je vaše soglasje pri navedeni gradnji sploh potrebno (preveriti je potrebno ali sodite v vplivno področje gradnje ali ne oz. ali občina sploh potrebuje vaše soglasje za gradnjo ceste ali ne), potem lahko zahtevate obnovo postopka izdaje gradbenega dovoljenja in s tem tudi nato zadržite gradnjo.

Predlagam vam, da se za konkreten nasvet obnete na odvetnika, ki bo po pregledu oprostorskih načrtov za predmetno področje lahko ugotovil ali je vaše soglasje potrebno ali ne in posledično boste tudi izvedeli ali imate možnost zadržanja gradnje ali ne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share