temno

Solasnikova dejanja so sporna

VPRAŠANJE

Želim prodati svoj solastniški del hiše v kateri naša družina živi skupaj s solastnikovo (v sosedstvu). Vsakič. ko imam ogled nepremičnine s potencialnimi kupci, mi sosed (solastnik) nagaja, tako, da mi npr. zaparkira garažo, povzroča neznosen hrup, vstopa v naš del hiše ipd.. Onemogoča mi prodajo. Je to dovoljeno?

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Solastnikova dejanja so vsekakor sporna. Lahko bi celo šlo za katero od kaznivih dejanj. Kaznivi dejanji, ki bi eventualno (ob obstoju še dodatnih okoliščin) lahko v vašem primeru prišli v poštev  sta nedotakljivost stanovanja in goljufija. Do kaznivega dejanja nedotakljivosti stanovanja bi lahko prišlo, če bi vam sosed onemogočal uporabo vašega stanovanja ali garaže (npr. onemogočal dostop), do kaznivega dejanja goljufije pa, če bi sosed iz koristoljubja s svojimi dejanji (npr. z namenom znižanja kupnine za vaš solastniški delež na nepremičnini, glede katerega ima zakonito predkupno pravico) potencialnega kupca z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto glede le teh. V teh primerih bi bila na mestu naznanitev suma storitve navedenih kaznivih dejanj, vprašanje pa je, ali bi policija oz. tožilstvo lahko zbrala dovolj obremenilnih dokazov za kazenski pregon in obsodbo.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share