temno

Neresnične obtožbe

VPRAŠANJE

Obtožen sem kaznivega ogrožanja zatajitve po 1. odst. 208 člena kazenskega zakonika. Delal sem na črno pri podjetju in od direktorja, ki smo bili obenem tudi "prijatelji" sem dobil v dar stvari, za katere me sedaj obtožuje odtujitve. Kasneje sem se zaposlil v tem podjetju, kar kmalu pa dal odpoved, ker plačilo ni bilo v skladu z dogovorom. Stvari ki naj bi jih zatajil po besedah oškodovanca, so mi bile dane v dar. Nikjer nisem podpisal da sem stvari prejel, pa tudi direktor podjetja ni zahteval nobenega podpisa o prevzemu. Njegove besede so bile "TI DAM KO SI PRIDN" Po odpovedi delovnega razmerja je bil direktor tako užaljen, da me je začel bremeniti odtujitve. Poleg tega mi še dolguje cca 800€ zasluženega denarja, ko sem bil še pri njemu na črno. Zoper te zadeve je ODT odstopilo in zadevo predalo poravnalcu.

Prosim za čim hitrejši odgovor.

ODGOVOR

Če nimate nobenih listinskih dokazil, boste svojo obrambo morali dokazovati na drugačen način, npr. s pričami.Seveda pa morate najprej ugotoviti, na katerih dejstvih in dokazih temeljijo obtožbe in kakšne so vaše dejanske možnosti v primeru kazenskega postopka.Če je zadeva v poravnavanju pomeni, da gre za lažjo zadevo, ki se lahko končna s poravnavno med storilcem in oškodovancem.

Predlagamo, da se pred tem posvetujeje z odvetnikom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share