temno

Zaporna kazen za prestajanje pol leta

VPRAŠANJE

Zaporno kazen bi moral iti prestajati 11,11.08 pa sem v tem casu imel lazjo prometno nesreco.Sodisce je izvide poslalo na zdravnisko komisijo v Ljubljano

.Zanima me koliko se caka odgovor z komisije? Od sodisca nisem dobil nobenega odgovora ko sem zaprosil za odlok zapora 2,5mes,dokler ne dobijo od komisije. Zanima me ko komisija da mnenje ce se lahko pritozis na komisisko mnenje? Pa še to ko mi sodisce poslje odgovor od konisije pa ce komisija zavrne po koliksnem casu moram nastopi za prestjanje kazni? kako bi lahko zvedel ce bom novo leto bil se na prostosti?

V naprej se vam Zahvaljujem za odgovore.

ODGOVOR

O vaši prošnji za odložitev začetka prestajanja zaporne kazni zaradi zdravstvenih težav bi moralo biti odločeno v roku 8 dni od prejema prošnje. Preverjanje zdravstvenega stanja zato običajno traja kratek čas.Sodišče bo po pridobitvi mnenja zdravniške komisije odločilo o vaši prošnji.

Zoper odločitev se lahko pritožite v roku treh dni od prejema. Pritožba zadrži izvršitev kazni, razen pritožbe zoper odločbo, s katero je bila prošnja za odložitev kazni zavrnjena, ker je bila vložena ponovnoiz istih odložitvenih razlogov, oziroma zavržena, ker je bila vložena po preteku predpisanega roka.O pritožbi odloči predsednik višjega sodišča v roku treh dni od prejema pritožbe. Če višje sodišče vašo pritožbo zavrne ali zavrže, morate kazen zapora nastopiti prvi delovni dan po vročitvi odločbe višjega sodišča.Odgovor, ali boste za novo leto še na prostosti, je odvisen od zgoraj navedenih dejavnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share