temno

Odstop od ovadbe na policiji

VPRAŠANJE

Zanima me kako je z odstopom od dane ovadbe na policiji.Pred 2 mesecoma je mama ovadila oceta zaradi nasilja. Po dveh mesecih ni dobila se nikakrsnega obvestila. Odsla je na policijo in izrazila zeljo, da bi preklicala ovadbo, saj sta z ocetom zgladila spore. Policist se je zelo razburil, čes da to ne gre kar tko, in da ona ne more odstopiti od ovadbe, in da bo naj kar čaka kdaj bo dobila povabilo iz sodisca.

Ker so na pristojni policiji vedno zelo neprijazni me zanima ali res ne more odstopiti od ovadbe, in če lahko kako naj to stori.

ODGOVOR

Spoštovani,

Odgovor na vaše vprašanje je odvisen o tega katero kaznivo dejanje je bilo naznanjeno. Ovadba se namreč lahko umakne zgolj v primeru, če zakon določa, da se kazenski pregon za kaznivo dejanje začne na predlog. V kolikor gre za kaznivo dejanje nasilništva umik ni možen. V kolikor pa iz okoliščin izhaja, da gre za kaznivo dejanje npr. grdega ravnanja, lahke telesne poškodbe, ipd., je tak umik možen.

S spoštovanjem,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share