temno

Zastaranje komunalnih storitev

VPRAŠANJE

Kupila sva stanovanje leta 1998. Imela sva težave s prejšnjim lastnikom, tako, da smo sklenili kupopr.pog. z pridržkom. Živela sva na drugem naslovu, tako, da opomina za komunalne storitve nisva dobila.

Če nebi delala na Komunali, še do danes nebi vedela, da imam vloženo izvršbo na sodišču za komunalne storitve za obdobje od 28.02.98 do 31.07.1998. Čeprav sem se pri prodaji stanovanja pozanimala, če je vse urejeno mi je njihova delavka zagotovila, da je vse v redu. Pred nekaj dnevi pa me sodelavka obvesti, da imam izvršbo- ki je šla na naslov, kjer je bilo stanovanje, čeprav sem pri upravniku javila moj naslov bivališča. Nikoli nisem dobila nobene stvari priporočene na moj naslov. Na sodišče je bilo vloženo 08.12.1999.

Prosim svetujte mi na kaj se lahko sklicujem, kajti glavnica znaša okoli 200eur, obresti pa 700 eur, skupaj okrog 900 eur.

ODGOVOR

Terjatve za komunalne storitve (če gre za dobavo vode in vzdrževanje snage) zastarajo v enem letu, če so bile storitve izvršene za potrebe gospodinjstva.Glede na navedeno in ob uporabi zakonodaje, ki je veljala v času nastanka terjatve in začetka postopka zoper vas, je terjatev zastarala že pred vložitvijo predloga za izvršbo. Možno je tudi, da je v konkretnem primeru tekel drugačen zastaralni rok.

V primeru, da terjatev še ni bila zastarana ob vložitvi predloga za izvršbo, pa zastaranje do končanega postopka ne teče. Glede ostalih okoliščin bi potrebovali več podatkov za odgovor, ali te vplivajo na samo terjatev ali morebiti na tek zamudnih obresti, poleg tega bi bilo potrebno ugotoviti tudi v kateri fazi je postopek, zato predlagam, da se za natančnejši odgovor obrnete na vašega odvetnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share