temno

Prijava stroškov najema na Furs

VPRAŠANJE

Pozdravljeni. Mi lahko sporočite, ali moram FURS-u prijaviti tudi prihodek, ki ga prejmem od najemnika za pokritje stroškov. Hvala v naprej za odgovor.

ODGOVOR

Spoštovani!

Iz vašega vprašanja ni razbrati kakšno premoženje oddajate v najem in katere stroške omenjate. Najbolj pogosta oblika dohodka iz oddajanja premoženja v najem so najemnine, poleg najemnin pa se kot dohodek iz oddajanja premoženja v najem obdavčuje tudi druga nadomestila v zvezi z oddajanjem premoženja v najem, kot je npr. odškodnina za nemožnost uporabe premoženja, nadomestila, premije, obveznosti in storitve, za katere se je zavezal ali jih je opravil najemnik.

Splošno velja, da se pri najemu obdavči le prihodek, ki ga najemnik obdrži kot svojo rento in torej kot dohodek iz oddajanja premoženja v najem ne štejejo obratovalni ali drugi stroški, ki jih za najeto premoženje plačuje najemnik. Prihodkov, ki so namenjeni pokritju teh stroškov, torej FURS-u ni potrebno prijaviti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share