temno

Vpogled v spis zemljišča

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Kupil sem zemljišče, ki je sosednje zemljišče od zemljišča, za katerega je bilo izdano gradbeno dovoljenje. Za izdajo gradbenega dovoljenja je prodajalec sosedu podal soglasje za gradnjo. Izdano je bilo gradbeno dovoljenje z navedbo, da mora sosed z gradnjo začeti v določenem roku. Z gradnjo kljub poteku roka še ni pričel. Ker me zanima, ali je sosed zahteval kakšno podaljšanje gradbenega dovoljenja, bi rad vpogledal v spis. Ali imam to pravico?

ODGOVOR

Spoštovani!

Ker je prejšnji lastnik vaše nepremičnine (prodajalec) v zadevi že podal svoje soglasje za gradnjo, pomeni, da je v postopku izdaje gradbenega dovoljenja bil stranka v postopku in je zato tudi imel pravico do vpogleda v spis. Z nakupom nepremičnine ste (kot novi lastnik) v tej zadevi stopili v njegov pravni položaj, zato imate tudi pravico do vpogleda v spis. V spis lahko vpogledate na upravni enoti, ki je gradbeno dovoljenje izdala.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share