temno

Fekalne vode speljane v čistilno napravo (MKČN)

VPRAŠANJE

Zgraditi nameravam enostanovanjsko hišo, ki bo imela fekalne vode speljane v malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Slednja se bo zgradila ob hiši.

Zanima me, ali je potrebno k PGD za enostanovanjsko hišo priložiti tudi strokovno oceno za MKČN?

ODGOVOR

Uredba o emisiji snovi pri odvajanju odpadne vode iz malih komunalnih čistilnih naprav v 13. členu določa, da je potrebno k PGD priložiti soglasje za priključitev upravljalca javne kanalizacije, če se bodo odpadne vode iz objekta odvajale v MKČN in za njeno obratovanje ni potrebno pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja oziroma soglasja. V skladu s 16. členom Uredbe o emisiji snovi in toplote v vode pri odvajanju odpadnih vod v vode in javno kanalizacijo pa za MKČN naprave z zmogljivostjo do 50 populacijskih enot ni potrebno pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja.

Strokovno oceno za MKČN je potrebno na podlagi 16. člena Uredbe o emisiji snovi in toplote v vode pri odvajanju odpadnih vod v vode in javno kanalizacijo priložiti samo za obratovanje naprave (definirane v 1. točki 2. člena te Uredbe), komunalne čistilne naprave (definirane v 6.1 točki 2. člena te Uredbe) in skupne čistilne naprave (definirane v 6.4 točki 2. člena te Uredbe), če za njihovo obratovanje ni potrebno pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja oziroma soglasja. Strokovne ocene za MKČN (definirane v 6.2 točki 2. člena te Uredbe) ni potrebno priložiti k PGD, ker se 16. člen Uredbe na njih ne nanaša.

V primeru gradnje MKČN za objekt do 50 populacijskih enot je torej potrebno k PGD priložiti samo soglasje za priključitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share