temno

Problem z odjavo

VPRAŠANJE

Spoštovani

Pred tremi leti sva z ženo odprla družbo z omejeno odgovornostjo.Oba sva se redno zaposlila na družbi.Ker je bila ženina mama t.j. moja tašča brez zaposlitve in socialnega zavarovanja sva ji velikodušno ponudila zaposlitev v najini družbi.Tako sva jo zaposlila kot trg.potnika vendar pa dela ni nikoli opravljala ker je bilo tako dogovorjeno, da ji midva oz družba plačuje vse prispevke plača pa se izplačuje gotovinsko in ta del pripada ženi. Tašča je po nekem čacu dobila honorarno delo in v vsem tem času ni bilo nikakršnih težav.Letošnje leto pa se je zadeva zaostrila ker je tašča dobila doplačilo dohodnine za cca 650 €.

Po naših izračunih ji je družba plačevala dovolj visoko akontacijo dohodnine in bi morala dobiti celo vračilo dohodnine v znesku cca 80 €. Ker pa je tašča prijavila tudi honorarno delo je prišlo do takšnega zneska. Ko je tašča to predočila ženi smo se dogovorili da ji del zneska poravnamo in, da jo odjavimo, če je pač stvar taka da je naša družba kriva za doplačilo (menim da to ni res).Po treh dneh je tašča klicala da ne misli podpisati sporazumne odpovedi in da želi odpravnino in prijavo na zavod za zaposlovanje.Z ženo se nisva strinjala s tem in sva ji ponovno predlagala miren razplet zadeve.Naslednji dan me je klicala in mi najavila bolniški stalež do nadaljnega.

Prosim za nasvet . Naj omenim da imamo s strani tašče podpisane vse plačilne liste in sklepe o dopustu ….

Hvala že v naprej in lep pozdrav Aleš

ODGOVOR

V zvezi z vašimi težavami je možnih več rešitev.

Prva možnost je ta, da podate tašči odpoved iz poslovnih razlogov – na ta način bo lahko dobila nadomestilo na zavodu. Seveda pa ji v temu primeru morate izplačati tudi odpravnino. Seveda je možen dogovor, da vam odpravnino vrne, saj v vaši družbi ni nikoli dejansko delala. Lahko ji razložite, da ji boste še toliko pomagali, da bo dobila redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov in bo na ta način lahko prejemala nadomestilo na zavodu, katerega v primeru sporazumnega prenehanja delovnega razmerja ne bi.

 V kolikor dogovora ne bo mogoče doseči pa je druga možnost ta, da ji podate izredno odpoved in sicer iz razloga po tretji alineji 1. odstavka 111. člena Zakona o delovnih razmerjih (če delavec najmanj pet dni zapored ne pride na delo, o razlogih za svojo odsotnost pa ne obvesti delodajalca, čeprav bi to moral in mogel storiti), verjetno pa ji bi bilo mogoče podati izredno odpoved tudi iz drugih razlogov.Pri tem morate še paziti na rok in sicer je potrebno izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi podati najkasneje v 30 dneh od ugotovitve razloga za izredno odpoved in najkasneje v 6 mesecih od nastanka razloga.Pred izredno odpovedjo morate delavko povabiti na zagovor, kjer ima možnost, da poda svoj zagovor.Drugo možnost vam predlagamo, da izkoristite le v primeru, v kolikor do sporazumnega dogovora ne boste prišli.

Upamo, da boste težave lahko rešili sporazumno in vam želimo še veliko poslovnih uspehov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share