temno

Terjatve upnikov

VPRAŠANJE

V preteklosti sem imel dve podjetji (d.o.o.). Zaradi placilne nediscipline strank, sem bil prisiljen z obema zakljuciti. Zaradi nepoznavanja zakona, sta bili obe firmi izbrisani po uradni dolznosti in sedaj so se vsi dolgovi prenesli name osebno in na moje osebno premozenje (hisa).

Tako imam plombo na hisi in blokiran osebni TRR. Zadnjih sest mesecev sem bil na zavodu za zaposlovanje in dobil denarno pomoc v visini cca 240eur/mes. Sedaj se je ta doba pomoci iztekla in zavod mi je ponudil moznost samozaposlitve (s.p. ali d.o.o.), ob tem pa mi dajo nepovratna sredstva v visini cca 4000 EUR.

Ce jaz sedaj to ponudbo sprejmem, se samozaposlim na s.p. ali d.o.o. ali mi upniki lahko vzamejo nakazano pomoc, ki jo bom prejel s strani zavoda za zaposlovanje? Bojim se, da ko bom odprl TRR za moje novo podjetje, da mi ga bodo avtomaticno takoj blokirali in zasegli ta denar. Ali to lahko storijo ali ne?

Ce grem sedaj v banko in odprem TRR za podjetje ali mi bodo rekli, da ga morajo takoj blokirati? Ne vem ali se to takoj vidi, cim se pojavi moje ime ali to lahko naredijo kasneje? Rad bi zacel znova in bil brez tezav. Na zavodu mi sicer zagotavljajo, da denar podjetja ne more nihce vzeti, dokler ni izvrsba na podjetje samo. Bojim pa se, da se pa to vseeno lahko zgodi, ce bom jaz edini zaposleni, v tem primeru direktor.

V kolikor je zgornji opis delikaten, me zanima se sledece;

to isto financno pomoc dajo podjetju, ki bi me zaposlilo. Ce bi recimo podjetje odprla moja zena in me potem na to podjetje zaposlila, bi njeno podjetje prejelo ta denar.Ne vem kako je potem kasneje, ce se podjetje le ustanovi, potem si moram nakazovati placo. V kolikor placa pride na moj osebni TRR, mi jo vecji del takoj vzamejo. Kaksen % place mi ne smejo vzeti?

V drugem primeru, ko bi podjetje odprla moja zena, bi mi morala nakazovati placo.

V prvem primeru, ko pa bi sam odprl podjetje, pa ni nujno, da sem v tem podjetju zaposlen, sem lahko menda samo lastnik, za direktorja ali prokorista pa imenujem nekoga drugega.Moja zgodba je malo bolj ne vsakdanja, vendar verjamem, da se pri vasi naravi dela soocate s podobnimi ali se celo bolj zapletenimi primeri. Denarja trenutno nimam, da bi si poiskal pravno mnenje in pomoc, zato se obracam na vas.

Upam, da mi boste lahko postregli z zeljenimi informacijami.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share