temno

Kako dobiti denar?

VPRAŠANJE

Neko podjetje mi dolguje določeno vsoto denarja. Ker računa nočejo poravnati, sem jih dal pod sodno izvržbo. Podjetje je dobilo obvestilo o blokadi računa če v osmih dneh ne poravnajo obveznosti. Nato pa mi je podjetje, ki mi dolguje denar nakazalo manjši znesek in se pritožilo na sodišče, da navedeni znasek ne drži!

Kaj lahko v tem primeru še storim? Ker se je to storilo že drugič sklepam, da lahko to traja v nedogled…

ODGOVOR

Spoštovani,

predvidevam, da ste vložili predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine, kar pomeni, da se bo postopek zaradi dolžnikovega ugovora nadaljeval v pravdi, kjer boste navedli dejstva in dokaze, ki utemeljujejo vašo terjatev.

Če pa dolžnikov ugovor ni bil obrazložen in s tem utemeljen, se morate zoper pritožiti zoper sklep, s katerim bo sodišče sklep o izvršbi razveljavilo v drugi točki in odločilo, da se postopek nadaljuje v pravdi. Če bo sodišče druge stopnje vašo pritožbo štelo za utemeljeno, bo ugovor dolžnika zavrnjen in se bo izvršba nadaljevala.

Pritožbeni postopki so po naših izkušnjah praviloma dokaj hitri (2 do 5 mesecev), pravde pa lahko trajajo tudi dlje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share