temno

Porabljena sredstva za preživnino

VPRAŠANJE

Zanima me kako lahko preverim porabljena sredstva pri prezivnini za otroka, ali ima bivsa tudi obveznosti, da mi kdaj pripelje otroke na svoje stroske in koliksen del place mi lahko sodisce odvzame za prezivnino.Imam tri otroke, dva z bivso in me tozi za visjo prezivnino.Imam dohodek 850€, placujem pa ji 220€ na mesec.

Lep pozdrav

ODGOVOR

Poskusili vam bomo odgovoriti po vrsti, tako kot si sledijo vaša nanizana vprašanja.

1. Preverjanje plačane preživnine je teoretično možno, a le ob dokazljivih predpostavkah, da ta sredstva vaša bivša žena porabi v povsem neprimerne namene (recimo igre na srečo, popivanje, ipd.). Pa še v tem primeru bi to storilo sodišče ali Center za soc. delo…težko pa da bi pri sodišču dosegli, da vam dovoliji, da to »kontrolirate« vi sami.

2. Kako prihaja do stikov z otroki je stvar dogovora, ki sta ga z bivšo ženo sklenila na Centru za socialno delo. Če v njem ni določila kdo in kam pripelje otroke, lahko kadarkoli zahtevate, da se na Centru za Soc. Delo o tem podrobneje dogovorite in se to zapiše v sklepu. Npr. 1 x mesečno pridete po otroke vi, 1 x mesečno jih pripelje bivša žena, ipd.

3. O višini preživnine bo v končni fazi odločalo sodišče na podlagi zahtevka oz tožbe otrok in na podlagi vaših dokazil, ki jih boste predložili. Med ta dokazila pa štejejo plačilne liste, vsi računi, ki jih morate mesečno plačevati, morebitne preživnine drugim otrokom, ipd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share