temno

Domena glede otrok in preživnine

VPRAŠANJE

Z bivšim partnerjem sva že leti dni na razen, imela sva izvenzakonsko zvezo in tudi nisva bila prijavljena na istem naslovu. Imava otroka stara 3 in 1 leto.

Zanima me kakšen je postopek na sodišču, če se glede obiskov in preživnine zmeniš sporazumno ter, če bi ga tožila za preživnino koliko bi jo moral plačati, če je uradno nezaposlen ( dela le na črno) in koliko bi sodišče določilo stike z otroki. Razšla sva se, zaradi nasilja v družini in alkoholiziranosti z njegove strani, zato me zanima ali mu pripadajo sploh stiki?

ODGOVOR

Postavili ste kup vprašanj, a večina od njih bi se morala nasloviti na pristojni Center za socialno delo.

Sodišče. V kakršnem koli postopku, bo ugotavljalo le vajino izven zakonsko zvezo ter višino preživnine, če se s tisto, ki bi jo ali boste, dogovorili na Centru za socialno delo.

Svetujemo vam, da se najprej obrnete na svetovalko v vašem Centru za socialno delo, šele po njenih nasvetih boste lahko naredila korake, ki jih navajate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share