temno

Odgovornost za svoje delo

VPRAŠANJE

Ločil sem se in bivša žena je odšla, sin pa je ostal pri meni po svoji želji. Hodi še v šolo in do takrat je moja bivša žena prejemala otroški dodatek na svoj račun. Najina ločitev in nova vloga za otroški dodatek sta se časovno pokrivali, zato sem jaz vložil prošnjo s svojimi podatki.

Na neki banki sem imel odprt TRR, na katerega nisem dobival nakazane plače. Na njem se je nabralo za okoli 100 EUR minusa, ki bi ga moral pokriti. Ker me je bivša žena zapustila v velikih dolgovih, mi je tudi to predstavljalo težavo. Pri vlogi za otroški dodatek sem navedel številko tega računa. Domov sem dobil odločbo, v kateri je bila navedena višina dodatka in čas prejemanja. Mislil sem, da se sredstva nakazujejo na tisti TRR. Čez nekaj mesecev sem dobil zelo neprijazno pismo od nekega odvetnika iz Slovenskih Konjic, ki mi je grozil z izvršbo zaradi dolga na tem TRR. Za svojo uslugo je poleg dolga in obresti zahteval 55 EUR za svoje stroške. Dolg sem poravnal. Na Centru za socialno delo sem se pozanimal in odkril dve njihovi napaki. Ko je še bivša žena dobivala otroški dodatek, se je nekaj zapletlo pri višini, zato ji ga zadnje mesece niso nakazovali. To so prenesli na mene, čeprav so več nakazali ženi, odtegnili pa meni. O tem me niso obvestili, kar bi po mojem mnenju morali, saj je prišlo do spremembe prejemnika. Ko pa so začeli nakazovati, so mi nakazali na račun, na katerega dobivam osebni dohodek. Uslužbenka je rekla, da ne ve, od kod so dobili ta podatek. Torej dve njihovi napaki sta privedli do tega, da so mi na tisti banki zaprli račun zaradi neporavnanih obveznosti, pa še požrešnemu odvetniku sem moral plačati 55 EUR. Ko sem na CSD rekel, da bom zahteval povračilo mojih stroškov, so se mi smejali in rekli, da malo težko.

Ne gre za veliko vsoto, zanima pa me dvoje: ali si v državnih službah res lahko dovolijo napake brez odgovornosti in se ti potem smejijo in drugič – sme odvetnik za deset tipkanih vrstic zahtevati 55 EUR?

Hvala in lep pozdrav.

ODGOVOR

Odgovor je na voljo le naročnikom.

✔ Neomejen dostop do vseh vsebin.

✔ MESEČNI DOSTOP SAMO 9,99 EUR


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share