Prezivnina

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Mene zanima kako je v mojem primeru z prezivnino,z mozem sva porocena skoraj deset let imava dva otroka in moz ima od prej se enega sina.Ter za sina je vse skozi redno placeval prezivnino in to tretjino osebnega dohodka.

Problem se je zacel ko je konec januarja izgubil sluzbo in s februarjem zacel na svojem kot samostojni podjetnik.Tu so se zaceli problemi ker ni imel dovolj dela in rednih dohodkov se je zacel problem z nerednim placevanjem prezevnine. Sedaj mu sinova mati grozi z izterjavo dolzan ji je za en mesec in 18. porece za drugi mesec.Zanima me kaj lahko moz naredi v svojo korist ne da bi se odpovedal prezivnini kaksne so njegove pravice kajti ce pride do izterjave on nima trenutno pokrithih osebnih in niti davcnih obveznosti.

Ali lahko zaprosi za znizanje prezivnine in, ce lahko kaksen je postopek.Do sedaj smo se prezivljali zgolj z mojimi dohodki kajti se ti so minimalni ker sem bila 10 mesecev v bolniski in sedaj sem na porodniskem dopustu.Vse premozenje ki ga imava je pisano name. Zanima me tudi ce se lahko izterjava usede na premozenje ki je pisano name.

V naprej se vam najlepse zahvaljujem za vas odgovor!

ODGOVOR

Vsebina je na voljo le naročnikom.

✔ Registrirajte se za 3 dnevni BREZPLAČNI DOSTOP
(brez obveznosti in kartice)

✔ AKCIJA mesečni dostop samo 9,99 EUR 6,95 EUR.


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki