temno

Nenavadno vprašanje o razvezi

VPRAŠANJE

Spoštovani,

lepo prosim za odgovor, na katerega še nisem zasledila odgovora.Z možem sva se odločila, da se bova razvezala (s tožbo; zaradi manjših stroškov) le zaradi najinih osebnih prepričanj glede zakonske zveze. To pomeni, da bova še naprej ostala skupaj, živela na istem naslovu, skratka živela tako, kot sva do sedaj (le formalno razvezana). Otrok nimava, imava pa skupno premoženje. Zanima me, na nakšen način morava urediti stvari, da bo najino razmerje v prihodnosti veljalo za izvenzakonsko skupnost?

Najlepša hvala za odgovor.

— AA

ODGOVOR

Izven zakonska skupnost je dalj časa trajajoča življenjska skupnost moškega in ženske, ki nista sklenila zakonske zveze, če ni bilo razlogov, zaradi katerih bi bila zakonska zveza med njima neveljavna.  V kolikor bosta še naprej živela kot sta v času zakona, torej v smislu obojestranske čustvene navezanosti, vzajemnem spoštovanju, razumevanju, zaupanju in medsebojni pomoči, ni razloga, da se vajino razmerje vnaprej ne bi štelo kot izvenzakonska skupnost.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share