temno

Regresni zahtevek

VPRAŠANJE

Spoštovani.

S 13 letnim sinom sva se peljala po kolesarski stezi s kolesi. Ko sva prišla do križišča je sin prvi prečkal cesto, kjer ga je podrla voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce. Sina so odpeljali v bolnišnico, policaj, ki je prišel na kraj dogodka, je ugotovil otrokovo krivdo, saj naj bi bila kolesarska steza namenjena vožnji v nasprotno smer. Oznak na stezi ni bilo, kakor tudi ni kolesarske steze na nasprotni strani cestišča. Po 5 mesecih sem dobila dopis od zavarovalnice, ki me terja, da za svojega mladoletnega sina poravnam stroške regresnega zahtevka, saj je le ta smatran za povzročitelja nesreče.

Znesek je visok, še posebej zato, ker vidnih poškodb na avtomobilu ni bilo, zavarovalnica pa ne navaja na kaj se zahtevek nanaša. Kakšne so moje možnosti?

ODGOVOR

Spoštovani,

ker ne razpolagamo s konkretno dokumentacijo, odgovarjamo na splošno, da zavarovalnica zoper vašega mladoletnega sina oz. vas kot njegovo zakonito zastopnico lahko zahteva povračilo tega, kar je plačala na račun škode, ki naj bi jo povzročil vaš sin.Zahtevku lahko ugovarjate in razbremenite sina in sebe iz več razlogov;

med drugim lahko ugovarjate, da ni podana sinova odškodninska odgovornost;

da vi kot starš ne odgovarjate po pravilih, ki omejujejo odgovornost staršev za škodo, ki jo povzroči njihov otrok;

da gre za deljeno odgovornost, ipd.

Vaše možnosti so torej odvisne od številnih okoliščin, ki so vplivale na nastanek dogodka in njegove posledice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share