temno

Razveljavljeni javni razpis

VPRAŠANJE

Smo neprofitna organizacija. Letos marca smo se prijavili na javne občinske razpise in jih 5 tudi dobili odobrenih in potrjenih s sklepi v mesecu aprilu. Maja smo dobili v podpis pogodbe, jih podpisali in poslali nazaj na družbene dejavnosti, kjer bi jih moral podpisati še župan.

Tu pa se je ustavilo. 12.junija smo dobili odgovor – sklep razpisne komisije, da je celoten razpis razveljavljen zaradi ugotovljenih določenih nepravilnosti pri poročilih in izvedbi lanskega razpisa, netransparentni porabi sredstev,…. in v Uradnem listu in na spletnih straneh občine je bil istega dne že objavljen nov razpis s popolnoma drugo vsebino in možnostjo prijave pri 3 projektih (pri prejšnjih ni bilo omejitve).Problem pa je naslednji :

Projekti, s katerimi smo se prijavili, so projekti, ki so vezani na obšolsko dejavnosti otrok v OŠ in s tem na šolski koledar . Do sklepa 12.6. so bili ti 4 projekti že v celoti izvedeni (delo v šoli se zaključi 24.6.) in poročila poslana na občino.Tako smo ostali brez že s sklepom odobrenih sredstev, izvedli pa vse dejavnosti,…Pri novem razpisu se nimamo niti možnosti prijaviti z že izvedenimi projekti. Kaj storiti? Kdo bo kril stroške, ki smo jih imeli z nakupom bralnih značk za osnovnošolce, z organizacijo občinskih tekmovanj v Veseli šoli, z organizacijo prireditev za Evropo v šoli, Otroške parlamente,…V vse 4 projekte je vloženo celoletno delo (po šolskem koledarju).Zaradi tega izpada sredstev, ki bi jih morali že imeti nakazana (14.000 eurov), je ogrožen obstoj organizacije, edina zaposlena pa bo morala delo opravljati kot prostovoljka.

Vljudno prosimo za vaše mnenje, kaj naj naredimo.

Hvala!

ODGOVOR

Vsebina je na voljo le naročnikom.

✔ Registrirajte se za 3 dnevni BREZPLAČNI DOSTOP
(brez obveznosti in kartice)

✔ AKCIJA mesečni dostop samo 9,99 EUR 6,95 EUR.


1. Najprej se prijavite / registrirajte
2. Še vedno nimate dostopa?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki

Total
0
Share