temno

Delodajalec spremenil lokacijo dela

VPRAŠANJE

Prihodnji mesec me bo delodajalec razvrstil na drugo lokacijo (drugo skladišče) in bom odtlej delal tam. Ali se mora v pogodbi o zaposlitvi kaj spremeniti?

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Zakon o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/13, 78/13 – popr., 47/15 – ZZSDT, 33/16 – PZ-F, 52/16, 15/17 – odl. US, 22/19 – ZPosS in 81/19) določa, da mora pogodba o zaposlitvi med drugim vsebovati tudi navedbo kraja opravljanja dela. Če ta ni naveden velja kot kraj opravljanja dela sedež delodajalca. Nadalje pa zakon tudi izrecno določa, da je potrebno v primeru spremembe kraja opravljanja dela skleniti novo pogodbo o zaposlitvi. Ne zadostuje torej zgolj dodatek (aneks) k že obstoječi pogodbi. 
 
Jasno je za sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi potrebno vaše soglasje. V kolikor torej sami ne želite spremeniti kraja dela, vas delodajalec v to ne more prisiliti, vendar pa vam eventualno lahko v tem primeru poda redno odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov.  
 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share