temno

Letni dopust in regres

VPRAŠANJE

Lani smo zaposlili delavko za obdobje enega leta in sicer od 2.8.2018 do 2.8.2019. Po treh mesecih zaposlitve je delavka odšla na porodniški dopust, pred tem pa je že izkoristila sorazmerni del dopusta kolikor ga ji je pripadalo za leto 2018. Za leto 2018 smo ji tudi že izplačali sorazmerni del regresa. Zanima pa nas, ali ji, glede na to, da je v porodniški že do decembra 2019, pripadata letni dopust in regres tudi za leto 2019. Hvala za odgovor.

ODGOVOR

Spoštovani!

Glede na to, da je z delavko sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas, ji bo delovno razmerje prenehalo s potekom obdobja, za katerega je sklenjena pogodba o zaposlitvi (torej dne 10.8.2019). Delovno razmerje ji bo prenehalo avtomatično, ne glede na to, ali bi na dan prenehanja delovnega razmerja delavka bila v bolniškem staležu, na porodniškem ali letnem dopustu, prav tako pa ji ne glede na porodniški ali bolniški stalež pripada tudi pravica do letnega dopusta in  regresa.  

Ker bo delavki delovno razmerje prenehalo med koledarskim letom 2019 in ima v tem koledarskem letu obdobje zaposlitve krajše od enega leta, ima delavka za leto 2019 pravico do 1/12 letnega dopusta za vsak mesec zaposlitve v tem letu, posledično pa ji za leto 2019 pripada tudi le sorazmerni del regresa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share