temno

Prekinitev delavnega razmerja

VPRAŠANJE

Dobil sem odpoved in med odpovednim rokom sem resno zbolel in imel skoraj 2 meseca bolnisko. Sedaj mi je zdravniska komisija bolnisko spremenila na 4 ure, 4 ure pa naj bi sel v sluzbo. Ne vem kako naj postopam naprej. Odpovedni rok je potekel, v sluzbi pravijo da me ne rabijo vec. Ali mi lahko zakljucijo delavno razmerje, ceprav bi moral biti se po 4 ure na bolniski, ali mi morajo omogociti 4 urno delo, ali mi pripada kaj regresa in dopusta za te mesece ko sem bil na bolniski?

Za odgovor se najlepse zahvaljujem

LP Simon

ODGOVOR

S potekom odpovednega roka vam je delovno razmerje v celoti prenehalo, zato na strani delodajalca ne obstoji nobena obveznost zagotavljanja dela v krajšem delovnem času.iz vašega vprašanja ni razvidno ali ste bil zaposlen za določ. ali nedoloč. čas, niti od kdaj ste bili zaposleni. načeloma (če so za to izpolnjeni pogoji v smislu Zakona o delovnih razmerijih) vam za leto, v katerem vam je zaposlitev prenehala pripada sorazmerni del dopusta in regresa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share