temno

Izplačilo neizplačanih plač

VPRAŠANJE

Podjetje mi zaradi blokiranega računa dolguje plače za januar, februar in marec 2009. Z dnem 01.01.2009 je matična firma zaradi likvidnostnih težav ustanovila 2 hčerinski podjetji, kamor je bilo prenešeno v glavnem vse premoženje podjetja (blago, osnovna sredstva…). Večino zaposlenih so prezaposlili in z izplačilom plač za njih ni bilo problema. V matičnem podjetju nas je ostalo 7 do 10 ljudi z nalogami, da za matično podjetje opravljamo zadane nam naloge. Glede na to, da bo vsemu skupaj sledil stečaj matičnega podjetja, se močno bojim, da nam plač ne bodo izplačali nikoli, pač pa bodo v stečajni masi. Glede na vrednost podjetja in glede na dolgove, vemo, da iz stečajne mase ne bomo dobili nič oz. skoraj nič.

Kako izterjati zaostale plače sedaj, dokler podjetja delajo. Sama sem od 01.04.09 na Zavodu. Pogodbe o delu nisem hotela podaljšati ravno zaradi zgoraj navedenih razlogov.

Za vaš odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

ODGOVOR

Plače delavcev so prednostne terjatve v stečajnem postopku in se v celoti izplačajo pred vsemi ostalimi upniki.

V kolikor je podjetje opravila dejanja s katerimi je oškodovalo upnike je mogoče ta dejanja pod določenimi pogoji izpodbijati.

Za natančenejši odgovor bi potrebovali več informacij, zato predlagam, da si poiščete pomoč pravnega strokovnjaka, ki mu predložite vso dokumentacijo.

Odvetniška pisarna Carmen Dobnik in odvetniki 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share