temno

Nova pogodba o zaposlitvi

VPRAŠANJE

V našem podjetju so v fazi reorganizacije združili dva oddelka. Vodja novega oddelka je postal prejšnji vodja drugega oddelka. Imel je manjšo plačo, manjšo odgovornost in nižjo izobrazbo in brez strokovnega znanja prvega še enkrat večjega oddelka. Vodja prvega oddelka je dne 21.4.09 prejel novo pogodbo z isto bruto plačo in z datumom veljavnosti 1.4.09. Prosim za mnenje:

1. do kdaj je potrebno podpisati novo pogodbo;

2. kaj se zgodi če ne podpiše;

3. ali se lahko v te pogodbi napiše veljavnost 1.4.09;

4. ali lahko "bivši" vodja prvega oddelka odkloni učenje novega vodje (saj le ta ne obvlada delo – kar tudi priznava sam).

Prosim za čimprejšnji odgovor.

Hvala lepa

ODGOVOR

Na vaše vprašanje je težko na kratko odgovoriti. Vse je odvisno od tega na kakšen način so ponudili novo pogodbo o zaposlitivi. Načeloma vas, če odklonite podpis nove pogodbe, ne morejo zadeti posledice, če je bil postopek odpovedi prejšnje pogodbe napačen.

Predlagamo vam, da si čim hitreje poiščete pravno pomoč. Delodajalci namreč včasih poskušajo dobiti soglasje delavca in računajo s tem, da bo delavec pač soglašal s predlogom delodajalca.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share