temno

Odpoved delovnega razmerja

VPRAŠANJE

Pozdravljeni!

Rabim nujno pomoč! Zaposlena sem v trgovini! Pogodbo sem sklenila za določen čas do 11.06.2009 (1 leto)! pred tem sem opravila trimesečno preizkusno delo! Zdaj pa pravijo, da nas je preveč in da bojo dali dve na zavod! Podjetje je dobro stoječe in odpira poslovalnice po Sloveniji! Ima 18 poslovalnic! Zanima me če lahko prekinejo pogodbo že januarja?

Hvala za odgovor!

ODGOVOR

V primeru, da bodo uspeli izkazati obstoj poslovnega razloga za odpoved, jo lahko podajo tudi pred iztekom pogodbe. Iz vaših podatkov sicer ni razvidno, kaj je bil razlog sklenitve pogodbe za določen čas (delovno razmerje za določen čas bi moralo biti izjema). Od razloga zaposlovanja je odvisno ali bi bila odpoved utemeljena.V primeru odpovedi bi bilo potrebno celovito preučiti listine, ki se nanašajo na vašo zaposlitev, na odpovedni razlog in splošno stanje podjetja (če gre za odpoved iz poslovnih razlogov).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share