temno

Podaljšanje pogodbe

VPRAŠANJE

Z delodajalcem imam sklenjeno pogodbo za določen delovni čas. Pogodba se je iztekla 15.11.2008, nove pogodbe pa še nisem dobila.

Zanima me v kolikšnem času bi naj dobila novo pogodbo v podpis oz. ali sem opravičena do pogodbe za nedoločen čas. Stara sem 50 let in me zanima, če obstaja zakon iz pravic dela, ki ureja pravice in varstvo delavcev po 50. letu?

Hvala

ODGOVOR

Novo pogodbo o zaposlitvi je potrebno skleniti pred iztekom prejšnje pogodbe.

V primeru, da po poteku časa za katerega ste sklenili pogodbo o zaposlitvi ostanete na delu, se šteje, da je med vami in delodajalcem sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas.

Zakon o delovnih razmerjih ureja tudi varstvo starejših delavcev, in sicer gre za delavce starejše od 55 let. Tem delavcem ni možno odpovedati pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, dokler delavec ne izpolni minimalnih pogojev za pridobitev pravice do starostne pokojnine, brez njihovega pisnega soglasja, poleg tega pa imajo pravico do treh dodatnih dni letnega dopusta, in druge ugodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share