temno

Odpovedal dedovanju

VPRAŠANJE

Z bratom in mamo smo dediči po pokojnem očetu. Brat se je odpovedal dedovanju v zameno za to, da ga izplačam, a sva pogodbo o tem podpisala šele včeraj. Ali je takšna pogodba veljaven dokument? Glede na to, da se je dedovanju odpovedal, ali me lahko toži, če mu ne plačam? Mama je bila sicer zraven, ko sva podpisala pogodbo.

ODGOVOR

Spoštovani!
 
Listina, ki jo omenjate je veljaven in verodostojen dokument, ki lahko služi kot dokaz obstoja dogovora, da ste se bratu zavezali plačati določen znesek ter razlog za to obvezo. Za samo iztožljivost navedenega zneska je odločilno le to, ali dogovor obstaja ali ne, zadevna listina pa lahko služi kot dokaz, da dogovor obstaja. Gre torej za veljaven in legitimen dokument, ki se lahko uporabi kot dokaz v primeru sodnega spora, neodvisno od zadevne listine pa lahko obstoj in vsebino dogovora potrdi tudi vajina mama kot priča.
 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni prispevki
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete na strani Varovanje osebnih podatkov.
Total
0
Share